NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- TestaankoopEsoterie

2Link.be / Dochters / Esoterie / Weblog

Geplaatst 29 December 2009, 09:36

'De kracht van polyenergetische therapie'
Wat is polyenergetische therapie?
En wie heeft er (positieve) ervaringen  mee?
groetjes,
Mirjam

Geplaatst 29 December 2009, 08:46

'Waarom Hypnotherapie?'
Waarom Hypnotherapie?
Het is al gebleken dat Hypnotherapie goed kan helpen bij het verwerken van trauma's en ook bij het leren omgaan met verslaving, pijn, angst en ziektes.

Het is een therapie vorm waarmee je in korte tijd veel kunt bereiken bij die mensen die het aandurven de ontmoeting met zichzelf aan te gaan. Bij Hypnotherapie kom je in contact met het onbewuste om daar dan de hulp middelen te vinden die gebruikt kunnen worden voor heling.

Hoe het werkt.
Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van trance.
Trance is een toestand van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn. In de hypnotherapie wordt vaak gezegd Trance i.p.v. Hypnose ook wel omdat Hypnose snel doet denken aan de hypnose zoals we die wel kennen van televisie, waar mensen allerlei rare opdrachten doen en daar vervolgens niets meer van te weten.

Enkele voorbeelden van trance
Als je zit weg te dromen op je werk of school en totaal niet reageert als iemand je roept of Juist een reactie verwacht. Als iemand reageert zoals je vader of moeder dat altijd deed en jij reageert terug op de zelfde manier en met die zelfde lading zoals je dat vroeger deed. En zo zijn nog veel meer voorbeelden te noemen van momenten dat je in trance bent, dus eigenlijk zijn we er allemaal wel bekend mee. De manier van in trance brengen wordt trance-inductie genoemd, deze trance inductie werkt als volgt:

De Therapeut zorgt voor een ontspannen sfeer en vraagt je zo te gaan liggen of zitten wat voor jou het lekkerst voelt. Dan wordt je via hypnotisch taalgebruik steeds verder in ontspanning gebracht. Hypnotisch taalgebruik wil zeggen met een over het algemeen rustig en vaak eentonig stem geluid zo onduidelijk en dus zo warrig mogelijke taal gebruiken. Bijv: voel hoe je wenkbrauwen staan… en.. kun je ze verder uit elkaar…of… juist dichter bij elkaar zetten en…hoe voelt de linkerteen van je rechtervoet… en de tijd…de tijd maakt niet uit…. voel maar etc..etc.. Dit onduidelijke taalgebruik heeft als doel de poortwachters uit te schakelen.

Poortwachters.
Die willen je beschermen, en hebben dus liever niet dat je daar komt waar alles al zo lang is opgeborgen. Want hier kan ook al zolang de pijn en het verdriet zitten waar je onder hypnose naartoe wilt gaan om die zo nodige heling aan te brengen. En als die poort wachters de therapeut dus goed kunnen volgen dan zorgen ze voor afleiding, onrust en dus van alles om te zorgen dat je niet verder komt. Voorbeelden van poortwachters zijn: Onverwacht veel hoesten of kuchen, naar de wc moeten, het glaasje water of kopje thee omstoten etc.…etc.

Uit trance komen.
Het uit de trance halen gebeurt met een veranderend stemgeluid meestal iets harder en vaak wordt er terug geteld van bv. 5 naar 1 en bij elke tel wordt gezegd dat je bv. iets meer moet bewegen met je hoofd, schouders, benen etc.Het terugbrengen wordt wel iets dwingender gedaan om het versnelt te laten gebeuren, je zult echter altijd weer terugkomen uit trance.

Tot slot.
Hypnose is een veilige manier om de oorzaak te achterhalen van de problemen die er nu zijn. Een veilige manier omdat in tegenstelling tot al die wild west verhalen over toneel hypnose, Je bij therapeutische hypnose altijd weet wat je doet en wat je gedaan hebt en ook altijd weer uit trance komt.

Wat zijn jouw ervaringen? Laat jouw bericht snel achter!
Geplaatst 29 December 2009, 08:42

'De Esoterische weg'
Esoterie het woord zegt het al "van binnen uit" want diep van binnen ligt bij elk mens alle kennis die voor een mens toegankelijk is opgeslagen.

De Esoterische weg.
Esoterie is niet iets wat men eenvoudigweg uit een aantal boeken kan leren om dan vervolgens die boeken aan de kant te gooien en je leven weer te vervolgen zoals je het altijd al gedaan hebt. Nee, dan heb je hoog uit kennis opgedaan van wat er in die boeken stond zonder er ook maar iets mee te doen.

Esoterie is een weg die men gaat, een weg die zeker niet makkelijk is en een weg die oneindig zal zijn. Een weg die er toedient om completer, volmaakter, vrijer, geef het maar een naam te worden.

Het begin.
Dat je dit al zit te lezen geeft aan dat je al bent begonnen.
Je vraagt je af waarom de dingen zijn zoals ze zijn en waarom je veel dingen doet zoals je ze doet, waarom? Waarom? waarom?

Kan erg vermoeiend zijn maar ook tot veel inzichten leiden en inzicht daar gaat het om. Er zal ook interesse komen voor bepaalde films, boeken en cursussen en uit dit alles Onthoud je alleen die dingen, die voor jou op dit moment belangrijk zijn voor je ontwikkeling.

Lees een boek dan ook gerust eens na een tijdje voor de 2e of 3e keer en je zult zien dat het een ander boek kan zijn, anders omdat het bewustzijn zich verder heeft ontwikkeld en omdat andere dingen op dat moment weer belangrijker voor je zullen zijn.

Hoe merk ik dat ik inzicht krijg.
Dat ervaar je als een heel intens gevoel van herkenning een gevoel van ah natuurlijk, dat ik dat niet eerder……etc., etc. Elke keer dat je inzicht krijgt is dat een stap verder op de weg van esoterie. Maar alleen met het krijgen van inzicht ben je er niet. Het is wel de bedoeling dat er iets met dat inzicht gedaan word, anders zul je blijven hangen in datgene waar dat inzicht je juist een eventuele oplossing voor aanbied. Dit is makkelijker gezegd als gedaan want iets met een inzicht doen, kan veel tijd en energie kosten vooral ook omdat het werken aan een enkel inzicht al heel veel zou kunnen veranderen in je leven en je directe omgeving.

Het begint bij jezelf.
Alles wat je opvalt, irriteert maar ook de gebeurtenissen om je heen is een reflectie van je zelf, dat wil zeggen dat het iets over jezelf zegt. Dus ook de oplossing voor die gebeurtenissen en irritaties zijn in jezelf te vinden. We zijn het met z'n allen oh zo gewend om alles bij die ander of in ieder geval buiten ons zelf te zoeken. Dat betekend dus dat we als we die situatie zouden willen verbeteren al die anderen die daar dan volgens ons voor zorgen moeten veranderen ha, ha wat een gevecht. Zou het dan niet veel gemakkelijker zijn om bij ons zelf te beginnen?

Tot slot
Esoterie is echt van deze tijd, steeds vaker hoor je er over en wordt er over gesproken. Ervaar de esoterie, ervaar die weg, en deel uw ervaringen op dit weblog.

Over dit weblog: Al uw reactie zijn welkom. U mag ook zelf een nieuw onderwerp/discussie starten.


Meer berichten

OnderwerpToegevoegd
De kracht van polyenergetische therapie 29 December 2009, 09:36
Waarom Hypnotherapie? 29 December 2009, 08:46
De Esoterische weg 29 December 2009, 08:42
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be